合作项目

Project well done


Fuli Cement’s Managing Director Pierre Eloy gives package of school supplies at ceremonies marking the company’s contribution to the four-school project.

富骊水泥的执行总裁皮埃尔在学校的开学典礼上为学生们发放学习用具,他们为这四所小学做出了巨大的贡献。

Vice-Governor of Shaanxi Province (at right) was among the honored guests from the local and provincial government. Standing to her right is Fuli Cement’s government relations manager Wang Zhen (Jack)

典礼嘉宾:渭南市副市长白慧敏(右)与富骊水泥的政府关系经理王震(Jack,右二)

School principal holding wall plaque in recognition of Italcementi’s contribution. He is flanked by CSF Executive Director Ben Frankel (on left) and Pierre Eloy

学校校长手执匾幅,感谢意大利水泥公司的贡献。站在他两侧的是本和皮埃尔。

Michele Sabatino, economic financial and commercial attaché stationed at the Italian embassy in Beijing represented the Italian government at the ceremonies. Italcementi Group is headquartered in Bergamo, Italy.

Michele Sabatino是意大利驻北京的经济、金融和商业参事,代表意大利政府参加庆典。意大利水泥集团总部位于意大利的贝尔加莫。

交朋友的事业

“商业不仅仅是为了赚钱及从社区获益,还应该回报当地社区。” ──陕西富平水泥执行总裁皮埃尔。

在中国的跨国公司已经逐渐意识到回报社区的重要性,他们通过企业社会责任(CSR)参与到社区教育、卫生及环境健康与安全,这种趋势将会逐年增长。由于许多企业缺少这方面的专业知识和独立开展项目的基础设施,他们开始向一些专业机构以及非政府组织寻求帮助。

与CSF共同合作,世界第五大水泥生产商意大利水泥集团的分公司陕西富平水泥有限公司,将其企业社会责任与中国政府的新政策取向结合,那就是发展农村教育。这对CSF资助的在陕西富平水泥公司的工厂和矿山附近的四所乡村小学是很大的贡献。

按照CSF的宗旨,这个项目包括基础设施的改善以及许多学习资源,包括图书馆、科学器材室、音乐器材、音频和视频仪器、美术用具和文具、操场和运动用品以及新的课桌椅和黑板。教师培训和其他的综合课程培训会一直持续整个学年。

意大利水泥的这个项目是企业社会责任的具体实践,达到了很好的企业目标:

  • 公司将其企业社会责任和国家的许多新政策相联系-发展乡村教育。
  • 公司配合CSF,帮助确定了项目学校,它们就在公司分厂附近,而且许多员工的孩子就在那里念书。
  • 公司的高层领导和各层员工都积极参与。他们特意选择一天,到学校与学生老师,CSF成员一起为学生们安装桌椅,布置图书馆,整理学习材料。
  • 公司积极合作,赢得了十分有利的公共宣传,包括当地的电视台和省电视台,报刊及网页。参加项目典礼的人包括政府的高层官员,驻北京的意大利使者代表,公司的员工,众多学生家长以及村民。

Ben Frankel and Pierre Eloy with banner in recognition of the occasion, reading: Support for education is a contribution that lasts for a thousand years.

黄垚小学的学生送给资助者的锦旗上写着“资助教育,功载千秋”。

Opening Ceremony

Dances performed by students at Bie Jia primary school were greatly enjoyed by guests and fellow students alike.

Performance & Children